At bo her

Rødbo ligger i et naturskønt område i Ballerup Kommune. Grunden støder op til Sømosen, som er et stort fredet areal. Se kort

Bebyggelsen er fra 2006 og består af 5 huse. Fire huse med 10 lejligheder i hvert hus. Det femte hus er fælles for alle beboere samt administration, pedel, terapi og aktivitetstilbud.

Blik ud på terrassen

 

 

Lejligheden og plantegning

At bo på Rødbo skal minde mest muligt om at bo i et eget hjem uden personale. Derfor indretter du selvfølgelig lejligheden med dine egne møbler og ting og bruger dit eget sengetøj og håndklæder.

Lejligheden består af 2 rum fordelt på stue og soveværelse samt et stort badeværelse med plads til hjælpemidler. I lejligheden er der også et tekøkken med køleskab.

Lejlighederne er lavet, så du nemt kan komme rundt med en kørestol. Du kan få en elevationsseng og loftlift, så du kan liftes, hvis du har brug for det.

Fra din lejlighed kan du komme direkte ud på din egen lille terrasse, som du selv indretter med havemøbler og planter. Du har også direkte adgang til fællesrummet og husets store terrasse, som du deler med de ni andre beboere i dit hus.

 

Du kan se en plantegning af lejligheden her:

En plantegning over lejligheden

 

Lejlighederne på Rødbo er lavet, så du nemt kan komme rundt med en kørestol. Du kan også få en loftlift, så du kan liftes, hvis du har brug for det.

Vores leve-bo-miljø betyder, at personalet hjælper med alle relevante opgaver:

  • gøre rent
  • vaske tøj
  • lave mad
  • spise
  • købe nye ting
  • personlig og praktisk hjælp
  • tage på ture

 

På den måde undgår du, at der kommer en række forskellige mennesker i dit hjem, og du kan snakke med personalet, imens I løser opgaverne sammen.

Du hjælper selv med så meget, som du kan, og får selvfølgelig hjælp til resten.

Her er nogle billeder fra Rødbo.

stue i en lejlighed på Rødbo Fællesareal på Rødbo

stue i en lejlighed på Rødbo Et andet fællesrum på Rødbo

Betaling

Du betaler selv for at bo her.

Når du bor på Rødbo, bor du til leje, som hvis du lejede din lejlighed et andet sted i byen.

Derfor betaler du selv din husleje, samt vand og varme. Selve huslejen lyder på 7200 kroner, men som regel kan du få boligsikring. Hertil kommer knap 3000 kroner om måneden til kost, rengøringsmidler, vask og kabel-tv.

Derfor er din samlede betaling for at bo på Rødbo typisk mellem 6000 og 8000 kroner om måneden.

Dagtilbud

Flere muligheder for en aktiv hverdag.

Når du bor på Rødbo, kan du søge din kommune om bevilling til et dagtilbud.

 

Basen

Basen er Rødbos aktivitets- og samværstilbud med plads til 12 beboere, som bor på Rødbo.

I basen planlægger I sammen aktiviteterne som fællesture, temaaftener, højtlæsning eller andet. Aktiviteterne tilrettelægges ofte med udgangspunkt i forskellige temaer.

På Basen vil du ofte komme på tur, til museer og udstillinger, naturområder, hovedgader og storcentre, eller alle andre steder, der kan inspirere til en god snak og et godt fællesskab.

Loppen

Loppen er Rødbo's andet aktivitetstilbud, der bliver på adressen og går ud i husene.

Andre dagtilbud

Andre beboere kommer på dagtilbud ude i byen. Flere af vore beboere kommer på Christianehøj i Gladsaxe, hvor de blandt andet spiller billiard eller laver noget kreativt, som for eksempel blomsterdekorationer.